Eventjes weg van de camping

Mooie omgeving

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen - Biezenmortel

De Loonse en Drunense Duinen – Biezenmortel

Oude bosschebaan 11
5074 RC
Biezenmortel
www.nationaalpark.nl

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen de steden Tilburg, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Sinds 2002 vormen de Loonse en Drunense Duinen en De Brand samen met kleine andere gebieden een nationaal park.

Het park is zeer gevarieerd. Kenmerkend zijn de stuifzanden, die op zo’n uitgestrekte schaal nergens anders in Noordwest-Europa voorkomen. Ten zuiden van de droge duinen ligt het vochtige beek- en moeraslandschap De Brand. Rondom het stuifzandgebied liggen uitgebreide bossen zoals Landgoed Plantloon met zijn oude statige lanen en karakteristieke boerderijen. Ook landbouwgebied het Hengstven ligt in het nationaal park en wordt nu zo beheerd dat de natuur meer kansen krijgt.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kent meerdere ingangen. Zes van deze ingangen zijn zogenaamde hoofdpoorten. Hoofdpoorten zijn recreatieve ondernemingen waar onder andere folders van het park verkrijgbaar zijn. Bij elke hoofdpoort is parkeergelegenheid.

Zes Hoofdpoorten 

De zes hoofdpoorten zijn Restaurant De Roestelberg, Herberg De Drie Linden, Cafe/terras De Klinkert, Herberg Manege van Loon, Landgoed Bosch en Duin, Uitspanning De Rustende Jager.  

Veel plezier in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen!

De Efteling

Efteling Park – Kaatsheuvel

Europalaan 1
5171 KW
Kaatsheuvel
www.efteling.com

Het Efteling park is het best bekende pretpark binnen Nederland en kan ook in het buitenland op veel fans rekenen. Het attractiepark is geopend op 31 mei 1952 met destijds niet meer dan enkel een paar trapveldjes, theehuis, speeltuin en het sprookjesbos met een aantal sprookjes. Het park kreeg destijds gezicht door ontwerpen die Anton Pieck maakte. Hij stond bekend als een zeer romantische tekenaar en dit zie je nu nog steeds terug in De Efteling waar veel herkenbare stukken van Anton Pieck te zien zijn.

In 1992 ontving de Efteling de IAAPA Applause Award voor het beste pretpark ter wereld nadat het in 1972 al eens tot Europa’s beste gekroond was. In 2005 kreeg het park de THEA Classic Award. Dit is een lifetime achievement award in de entertainmentwereld waarbij de Efteling het tweede park is die deze prijs in ontvangst mag nemen.

Het Efteling park is gedurende de jaren steeds verder uitgebreid. Het park is nu een ideale bestemming voor daguitjes met het hele gezin. Ga op ontdekkingstocht door het wonderschone Sprookjesbos en ontmoet Doornroosje, Langnek, Klein Duimpje en tal van andere bewoners, of vier het feestje van de vliegende Fakir. Droomvlucht, de meest bekende attractie, voert je mee naar elfen en trollen en Villa Volta zet je wereld op z’n kop. Ben je klaar voor sensatie? Stap dan in voor een duizelingwekkende rit in de Python, Vogel Rok of De Vliegende Hollander! De wereld vol avontuur, spanning en sprookjes blijft altijd verrassen. Wanneer u op onze camping verblijft is de Efteling een absolute aanrader!

Het Efteling park kent een speciale en kenmerkende opzet. Het park is namelijk onderverdeeld in rijken: Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk en Ruigrijk. Deze rijken kennen ieder hun eigen sfeer en een bepaald soort attracties en toch vormen alle rijken samen een geheel.

Het Efteling park is 4 seizoenen per jaar open. Zo kunt u genieten van het park in alle seizoenen en kunt u zelf kiezen wanneer u het park wilt bezoeken.

Bezoek tijdens het familie uitje het Sprookjesbos en de verschillende shows in het park. Kijk uw ogen uit in Droomvlucht en bent u al de strijd aangegaan in Joris en de Draak, de nieuwe houten racer-achtbaan? Dan heeft u kunnen ervaren hoe snel deze racer-achtbaan gaat, namelijk tot wel 75 km/u.

Nieuwe sensatie van 2011 Raveleijn

Bezoek de nieuwe spectaculaire parkshow Raveleijn en word toeschouwer van dit groots spektakel!

Kijk voor meer informatie over de prijzen en entree op www.efteling.com

Activiteiten in Het Groene Woud

Onze boerderij camping is mooi gelegen, vlakbij de ‘Meierij’ in ’t hart van Brabant. De camping ligt ingeklemd tussen een Nationaal Landschap en een Nationaal Park, enerzijds ‘de Kampina’ met zijn Oisterwijkse vennen en bossen, die onderdeel zijn van het Nationale Landschap ‘Het Groene Woud’, anderzijds het Nationale Park de Loonse en Drunense Duinen. ‘De Kampina’ is een prachtig natuurgebied waar u schitterende wandelingen kunt maken. In dit natuurreservaat kunt u wandelend door het bos en de weilanden, genieten van de zeldzame flora en fauna. Naast de schitterende natuur zijn er ook andere bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving:

‘Kasteel Nemelaer’, dit kasteel bevindt zich op 15 minuten lopen van onze mini camping;
Vlakbij het kasteel vindt u het dorp Oisterwijk, waar het ook zeker de moeite waard is om een wandeling te maken;
Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de verschillende fietsroutes door Brabant, die u bij ons kunt verkrijgen;
Na ongeveer 3 minuten fietsen vanaf de camping komt u bij het landelijk gelegen dorp Haaren (openbaar vervoer, lijn 140, op 400 meter afstand);
Hier kunt u verschillende wandelroutes vinden in de omgeving
Andere nabij gelegen dorpen zijn Boxtel en Vught.

Het Groene Woud

Het Groene Woud – Liempde

Velderseweg 14
5298 LE
Liempde
www.hetgroenewoud.com

Breda, Eindhoven, Helmond, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg vormen samen BrabantStad. Nationaal Landschap Het Groene Woud vormt het ‘groene hart’ van dit stedennetwerk.

Het Groene Woud telt in totaal 35.000 hectare. Het gebied heeft een gebiedskern van 7.500 hectare natuur bestaande uit bossen, moerassen, heide en agrarisch populierenlandschap. Door deze zeer gevarieerde natuurkern, in combinatie met een omliggend cultuurhistorisch waardevol landschap biedt Het Groene Woud een ongekende mix van natuur, cultuur en vermaak. 

Het gebied biedt mensen de mogelijkheid om naast het drukke stadsleven maximaal te genieten van een uniek natuur- en cultuurlandschap. Het Groene Woud vormt hiermee een vestigingsfactor van belang voor het bedrijfsleven in de vijf steden. 

Het Groene Woud blinkt uit door:

  • het groene karakter
  • de kleinschalige openheid
  • samenhangende complex van beken, bolle akkers, kampen, bossen en heides

Safari Park Beekse Bergen

Safari Park Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Beekse Bergen 1
5081 NJ
Hilvarenbeek
www.safaripark.nl

Een grote groep giraffen spotten, bukken voor enorme roofvogels en op brulafstand van een groep grommende leeuwen komen? Je beleeft het tijdens een 1-daagse rondreis Afrika in Safaripark Beekse Bergen. Zonder je paspoort op zak beleef je spannende momenten tijdens de bus-, boot- en autosafari, maar ook als je het wild wandelend tegenkomt! Het safaripark is 365 dagen per jaar geopend. In het grootste wildlife park van Nederland ontmoet je 1.250 dieren in hun natuurlijke omgeving. Ook Calimero – de grootste olifant van Europa – woont hier. Als je schrikt van rondvliegend wild, dan ben je in de roofvogelshow beland. Ervaar een safari in de zomer met de ondergaande zon of ervaar de safari in de winter waarin de dieren zich heel anders gedragen. Bij bepaalde weersomstandigheden zou het kunnen zijn dat bepaalde dieren niet te zien zijn. En de bus- en autosafari gesloten zijn. Dit geldt met name bij winters weer.

4 keer op avontuur

Safaripark Beekse Bergen kun je op vier manieren ontdekken. Je kunt wandelend op safari gaan, maar ook in de auto of de bus stappen. Zelfs tijdens een boottocht ontdek je heel wat dieren aan de waterkant. Aan jou de keus. Kom op tijd en probeer alle mogelijkheden uit. De rangers vertellen je onderweg de leukste weetjes over de dieren. Bij de pinguïns en tijgers achter in het park komen de verschillende safarivormen samen en kun je eenvoudig wisselen. Handige plattegronden geven aan welke dieren je tegenkomt tijdens de verschillende safaritochten. En je hoeft maar één kaartje te kopen waarmee je van alle safarivormen gebruik kunt maken.

365 dagen per jaar open! 
maart t/m juni
10.00 – 17.00 uur

Bekijk alle openingstijden en entreeprijzen op www.safaripark.nl

De IJzeren Man

De IJzeren man – Vught

Boslaan 49
5263 NX 
Vught
www.ijzerenman.nl

De IJzeren Man is een schitterend mooi strandbad gelegen in een bosrijke omgeving waar u kunt genieten van allerlei watersportactiviteiten. Het water van het 52 hectare grote natuurbad staat bekend om zijn helderheid en zuiverheid. Het bad heeft tevens het vignet Veilig & Schoon toegekend gekregen van de provincie Noord-Brabant. De diepte van het water varieert van 0 tot 3,5 mtr. Er liggen lijnen in het water, te beginnen met een lijn bij 0,60 mtr, vervolgens een lijn bij 1,10 mtr en als laatste een lijn ter afbakening van het zwemgedeelte zodat er geen vaartuigen het zwemwater binnenvaren.

U kunt bij ons zwemmen, roeien, waterfietsen, midgetgolf spelen en spelen in de speeltuin. 

Bij minder mooi weer is de midgetgolfbaan, speeltuin en het terras met uitkijk over de gehele plas een bezoek waard.

Tijdens het seizoen kunt u van ’s ochtends tot begin van de avond recreëren. Bij onze kiosk is allerlei versnaperingen te verkrijgen zoals koffie, thee, snacks, ijs, snoep etc. Op onze terrassen kunt u gebruik maken van ons terrasmeubilair om te kunnen genieten van onze schitterende accommodatie.

Zomerseizoen (mei t/m september):
Dagelijks van 10.00u tot 18.30u
Boven 25°C hanteren wij ruimere openingstijden

Winterseizoen (oktober t/m april):
Zondag van 10.00u tot 17.00u

De directie kan van bovenvermelde tijden afwijken

Kijk voor de tarieven op www.ijzerenman.nl 

Strandbad De IJzeren Man
Boslaan 49
5263 NX  Vught
073-6572093

Komt u met het openbaar vervoer?
Vanaf het centraal station in ‘s-Hertogenbosch is De IJzeren Man te bereiken 
met buslijn 140 richting Tilburg.

Honden welkom

Honden zijn welkom! Wel is het belangrijk dat u uw hond altijd aangelijnd houdt

Boerderij

Ravotten in het veld, dieren aaien, meerijden op de trekker, skelteren en fietsen over het terrein. Pergama Landjuweel biedt letterlijk ruimte!

Kabel-TV en WIFI

Gratis kabel-tv en goed internet!

"Pergama Landjuweel voelt elke keer weer als thuiskomen. De sfeer is ontspannen en gastvrij, onze kinderen vermaken zich. Wij komen als ouders, ook aan vakantie toe. Een aanrader!"

Speelvoorzieningen voor kinderen

Voor kinderen is het een feest op camping Pergama Landjuweel. Ze kunnen eindeloos spelen in een grote zandbak en een speeltuin met glijbaan en schommels. Skelters voor groot en klein staan klaar om op rondgescheurd te worden. Ook hebben we een tafeltennistafel en een groot speelveld om op te voetballen en vliegeren.

De camping wordt goed bezocht door gezinnen en kinderen zoeken elkaar gemakkelijk op. Zo zetten ze soms spontaan een speurtocht uit of wordt er een voetbalwedstrijd met vaders en moeders georganiseerd. Kortom, op de camping zelf valt veel te beleven.  

Wasmachine en droger

Tussendoor een wasje draaien? Tegen een kleine vergoeding kunt u gebruik maken van een wasmachine en een wasdroger. 

"Hangt echt een gezellige Brabantse sfeer!"

Tarieven 2023

Basisprijs

Prijs per nacht voor 1 kampeermiddel voor 2 personen.  € 24,50

Incl warme douches, 6 amp, cai (tv-aansluiting) en internetgebruik.

Exclusief toeristenbelasting.

** Voor Rebirth gasten hanteren we andere prijzen.
De prijs per persoon is € 15,- per nacht (Incl. toeristenbelasting). 

Hoogseizoen:

geen korting in onderstaande periodes en geen leegstand-tarief

Pasen ( 7 t/m 10 april)
Voorjaarsvakantie ( 21 april t/m 7 mei)
Hemelvaart t/m Pinksteren (17 t/m 29 mei)
Zomervakantie (7 juli t/m 3 september)  

Korting in het voor- & naseizoen 

Verblijf van 7 tot 14 dagen: 
5% korting op de basisprijs

Verblijf van 15 tot 21 dagen:
10 % korting op de basisprijs

Verblijf vanaf 22 dagen:
15 % korting op de basisprijs

Leegstand: € 12,50 per nacht.

Overige tarieven

 
Staanplaats 1/2 pers. met trekkers-tent (zonder stroom) € 17,50
Extra persoon € 5,50
Kind onder de 10 jaar € 4,50
Extra tentje € 3,00
Honden (aangelijnd) € 1,50
Bezoekers € 1,50

Voor een 2e auto zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht.
Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en milieuheffing à € 2,00 p.p.p.n.*
Kinderen onder de 4 jaar betalen geen toeristenbelasting.

Weektarief huren 4-persoons tourcaravan

* onderstaande prijzen zijn op basis van 2 personen, exclusief toeristenbelasting.

 

enkel caravan

caravan met voortent

Hoogseizoen 

 € 460,-

€ 525,-

Hoogseizoen weekend

 € 300,-

€ 365,-

Verhuur caravan, fiets en BBQ

U kunt bij ons een caravan huren, ook fietsen of een bbq.

Speelvoorzieningen

Er zijn veel speelvoorzieningen voor kinderen

Wasmachine en droger

Tegen een kleine vergoeding

Varen in een luchtballon​

Uniek aan camping Pergama Landjuweel is de mogelijkheid om vanaf de camping een luchtballonvaart te boeken bij BallonAirpoort. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud. Geniet van een paar uur rust en prachtige uitzichten vanuit de een luchtballon. 

Reserveren

Direct een plek reserveren? Boek uw kampeerplaats, B&B, vakantiewoning of ballonvaart online of neem contact met ons op. Heeft u vragen over onze boerderijcamping? Bel ons gerust, we zijn 7 dagen per week bereikbaar en staan u graag te woord.

We zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 22.00 uur. 

Familie Van Herk

Roonsestraat 20
5076 PM Haaren
tel. 0411-622724
mobiel: 06-48010347 (Bart-Jan)  / 06-15345944 (Liesbeth)
e-mail: info@pergama.nl